Over ons

Boom

Wij hebben een passie voor duurzame producten

Coen en Arjan hebben als missie om de economie te gebruiken om onze samenleving te verduurzamen. Dat doen wij door duurzame alternatieven te bieden voor niet duurzame producten en voor elk product een boom te laten planten.

Jonge bomen

Wat we bereikt hebben

Bomen laten planten
4800 +
Kerstkaarten gedrukt
4800 +
Organisaties geholpen
2011
1 januari
Studio Danckmer opgericht
Studio Danckmer opgericht
Studio Danckmer

Coen Danckmer-Voordouw richt op 1-1-11 Studio Danckmer op en focust zich op het maken van aandachttrekkende communicatie-uitingen.

2019
5 september
unFootprint opgericht
unFootprint opgericht
Arjan Kwakkel

Arjan Kwakkel doneert zijn eerste bomen in een zoektocht om meer te doen tegen klimaatverandering. Hij ontdekt dat er veel goede initiatieven zijn, maar dat er transparantie ontbreekt. Hij zegt zijn baan op en richt unFootprint op om bedrijven transparante en eerlijke oplossingen tegen klimaatverandering te bieden.

2020
10 juli
Start samenwerking
Start samenwerking
Change the world together

Coen en Arjan raken in gesprek en komen op het idee om duurzame papieren boompjes te ontwikkelen waarvoor echte bomen gedoneerd worden. Al meteen komt het idee naar voren om een duurzaam alternatief voor kerstkaarten te ontwikkelen.

Kerst 2020
De eerste kerstactie
De eerste kerstactie
Kerstboom kerst 2020

De eerste kerstkaart actie is een succes, met meer dan 500 gedoneerde bomen, en evenveel kerstkaarten. De kerstkaart levert enthousiaste reacties op, al moet er veel gevouwen worden om het boompje in elkaar te zetten. Dat smaakt naar meer!

2021
Kerst 2021
10x zoveel kaarten
10x zoveel kaarten
Kerstboomkaart - aanzichten

Coen ontwikkelt een nieuwe kerstboomkaart,  die makkelijker in elkaar kan worden gezet en meer ruimte voor een persoonlijke boodschap biedt. 17 bedrijven en consumenten bestellen in totaal 6299 kerstboomkaarten!

2022
10 augustus
Tree-D opgericht
Tree-D opgericht
Tree-D favicon

De samenwerking tussen Studio Danckmer en unFootprint wordt verder vormgegeven met een nieuwe naam, logo en website.

Augustus 2022
Nieuw model kerstkaart
Nieuw model kerstkaart
Kerst achtergrond

Ondanks de enthousiaste reacties ontwikkelt Coen een nieuw model. Met deze "selfmailer" hoeft geen envelop meer gebruikt te worden. Daardoor stappen we in zijn geheel af van papier waarvoor bomen zijn gekapt! Ook is er meer ruimte voor een persoonlijke boodschap.

September 2022
Webshop live
Webshop live

We voldoen nu aan alle voorwaarden om een webshop te kunnen starten met nieuwe algemene voorwaarden en een nieuw verzend-, leverings- en retourneringsbeleid. De webshop is geopend!

5/5
De kaarten waren ruim op tijd op de post gedaan en ik heb veel positieve reacties mogen ontvangen. Hij bleek gemakkelijk in elkaar te zetten en bracht een grote glimlach van de klant met zich mee. Hierdoor bleef ik bij vele relaties nog lang onder de aandacht.
unFootprint Partner

unFootprint Partner

Tree-D is een trotse partner van unFootprint. UnFootprint maakt onze impact zichtbaar.

Waar wij voor staan

Boom
Winkelwagen